Kabeljauw met citroen, ui, kerstomaatjes en schelperwten

10/06/11 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Geef je waardering

Kabeljauw met citroen, ui, kerstomaatjes en schelperwten

Ingrediënten

Voor 4:

  • 800 g kabeljauwfilets
  • 3 à 4 uien (of sjalotten)
  • 2 à 3 citroenen
  • 2 bakjes kerstomaatjes
  • 500 g schelperwten (peultjes of sluimerwten)
  • peper en zout
  • olijfolie van goede kwaliteit

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C. Doe wat olijfolie in een grote ovenschotel en leg de visfilets er, naast elkaar, in. Kruid goed met peper en zout.

Pel de uien en snij in fijne ringen. Schil de citroen, snij in schijfjes en verwijder de pitten. Leg de ui- en citroenschijfjes op en rond de kabeljauw.

Blancheer de schelperwten en giet het water af.

Snij de kerstomaatjes in tweeën en leg bij de vis. Giet er nog olijfolie over en bak ongeveer 15 minuten in de oven (de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis).

Serveer met aardappelpuree, eventueel verrijkt met peterselie of bieslook en schelperwten.

Lees meer over:

Onze partners