Kabeljauw met Brugs tarwebier

09/06/11 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:51

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 moten kabeljauw van zo'n 250 à 300 g
  • 300 g uien
  • 600 g nieuwe aardappelen
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 verse takjes tijm
  • twee eetlepels gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • 1 flesje Brugs tarwebier
  • 150 g verse boter
  • 100 g broodkruim

Bereidingswijze

De aardappelen in plakjes van 3 cm dik snijden. Deze wassen, drogen en lichtbruin bakken in boter. De uien schillen, in plakken snijden en kleuren in de boter. De vis kruiden met zout en peper. Een laag aardappelen in een vuurvaste schotel schikken en daarop de vier moten vis leggen. Tijm, laurier, uiringen en broodkruim over de vis strooien. Het geheel begieten met Brugs tarwebier en op iedere moot een klontje boter leggen. De schaal 15 à 20 minuten in een tot 200 voorverwarmde oven zetten. De vis voor het opdienen bestrooien met peterselie.

Lees meer over:

Onze partners