Kabeljauw met balsamico en oude Parmezaankaas

10/06/11 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 stukken kabeljauwhaas van 160 g elk
  • 1 krulsalade
  • 10 krielaardappelen
  • 2 dl goede aceto balsamico
  • 100 g oude parmezaan

Bereidingswijze

Maak de krulsla schoon en droog. Laat de aceto balsamico inkoken tot sausdikte. Kook de krielaardappelen in de schil in gezouten water met wat tijm, laurier en knoflook. Giet het kookvocht af wanneer de aardappelen bijna gaar zijn en laat ze even staan. Pel de aardappelen en snij in gelijke stukken. Grill eventueel.

Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak in hete olie. Kruid de krulsla met olie, aceto balsamico, peper en zout. Trek de parmezaankaas met een dunschiller in mooie krullen.

Leg de gebakken kabeljauw op het bord, schik er de krulsla op en de krullen parmezaan. Trek een lijntje van de ingekookte balsamicosiroop naast de constructie en leg de aardappelen naast de saus. Strooi eventueel op de aardappelen een beetje grof zout en wat peper.

Onze partners