Kaastoast met wittekoolpickles en granaatappel

Voor 4:

Voor 4:

250 g fijngesneden wittekool

1 el zout

50 g gele rozijnen

1 sjalot

1 laurierblaadje

1/2 tl karwijzaad

1,5 dl witte balsamicoazijn

1 tl jeneverbessen

1 kaneelstokje

1 tlroze peperkorrels

1 1/2 el suiker

1/2 rijpe granaatappel

Voor de toast :

100 g cheddar

50 g malse boter

1 el calvados of cognac

1/4 tl mosterdpoeder

mespunt versgeraspt nootmuskaat

8 dikke sneden notenbrood

peper en zout

Begin twee dagen op voorhand aan de pickles. Doe de wittekool in een kom en voeg het zout toe. Meng goed en leg er een gewicht op. Laat 6-8 uur trekken. Spoel de kool nadien grondig onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Doe de kool in een kom met de rozijnen, dungesneden sjalot, laurier en karwij. Breng in een pannetje de azijn met de jeneverbessen, kaneel, roze peper en de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, giet meteen over de kool en laat Ć©Ć©n dag trekken.

Rasp de cheddar fijn en doe in een kom. Voeg de boter, calvados of cognac en specerijen toe. Kruid met peper en een beetje zout, en mix tot een romige massa. Zet koel weg. Maak de pitten los uit de granaatappel. Smeer een dikke laag kaasmengsel op de sneden brood en zet onder de grill tot de kaas goudbruin is.

Serveer meteen met de uitgelekte koolpickles en granaatappelpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content