Kaastaartje met witte chocolade en bosbessen

09/06/11 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor de taartbodem of tien silpatten:

  • 30 gr speculaas
  • 30 gr boudoirs
  • 30 gr geklaarde boter

Voor het beslag:

  • 160 gr roomkaas
  • 160 gr mascarpone
  • 50 gr bloemsuiker
  • 100 ml verse room
  • 1 Â1/2 blaadje gelatine
  • 120 gr witte chocolade
  • sap van 1 citroen
  • bosbessen

Bereidingswijze

Cutter de speculaas en de boudoirs. Meng met de geklaarde boter

Vul de silpat of taartbodem en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Voor het beslag:

Meng de roomkaas, de mascarpone en de bloemsuiker. Klop de verse room op. Warm de room op en smelt er de geweekte blaadjes gelatine onder. Doe er de kaasmengeling bij.

Smelt 120 g witte chocolade au bain-marie en roer dit onder de mengeling en het sap van 1 citroen.

Vul de taartbodem voor de helft met het mengsel en leg er 4 bosbessen op per vormpje. Vul de taart verder op en strijk het beslag glad. Zet alles kort in de vriezer om te laten opstijven.

Recept: Steve Conard

Lees meer over:

Onze partners