Kaastaart met speculaasbodem en gebakken appels

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4:

85 g speculaas

60 g amandelpoeder

45 g gesmolten boter

600 g plattekaas

250 g suiker

175 ml zure room

6 eieren

een ronde taartvorm

2 Boskoop-appels, in blokjes

kaneel

boter

Verkruimel de speculaas in de cutter. Vermeng met amandelpoeder en gesmolten boter. Beleg een ronde taartvorm met dit mengsel. Mix de overige ingrediënten in de blender en giet het beslag in de taartvorm. Zet de gevulde vorm minstens 1 uur op 150°C in een voorverwarmde oven.

Steek met een priem in de taart om te kijken of het beslag heeft ‘gepakt’. Open tijdens het eerste uur de ovendeur niet, anders zakt de kaastaart in elkaar! Laat de taart afkoelen in de vorm.

Bak net voor het opdienen de appelblokjes in boter en voeg naar keuze kaneel toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content