Kaastaart met peer

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

125 g kaas met zachte zuivel (Bonsecours, Herve of Maroilles)

250 g gistdeeg (ongesuikerd zoals voor wit brood en sandwiches)

een taartvorm met diameter van 22 cm

4 in suikersiroop gekookte peren

1 eierdooier

boter

De vorm invetten. Iets meer dan de helft van het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden. De peren versnijden en de stukjes op de bodem van de taart leggen. Een deksel van uitgerold deeg aanbrengen en met de vingers gaatjes in de bovenkant maken. De kaas in stukjes snijden en over het deksel van deeg verdelen. Alles met eigeel bestrijken en de taart in een hete oven bakken. Als het deeg rijst, loopt de gesmolten kaas in de gaten in het deksel.

Basisdeeg brood :

1 kg meel

0,6 l water

25 g gist

17 g zout

5 g vetstof

Bloem, gist en water mengen en het deeg tot kruim draaien. Zout en vetstof toevoegen en het deeg soepel kneden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content