Kaastaart met een saus van Kriek Belle-Vue

10/06/11 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:37

Bij sommige desserten past een Kriek Belle Vue als geen ander.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 150 gr gistdeeg
  • 1 flesje Kriek Belle-Vue
  • 50 gr rozijnen
  • 150 gr oude kaas
  • 150 gr belegen kaas
  • 150 gr jonge kaas

Bereidingswijze

Maak van 150 gr gistdeeg een taartbodem en bak deze af.

Week 50 gr rozijnen in Kriek Belle-Vue.

Als de bodem klaar is, bedek hem met 150 gr in plakken gesneden oude kaas, dan een laagje geweekte rozijnen, een laag van 150 gr in plakken belegen kaas, een laagje geweekte rozijnen, laatste laag van 150 gr in plakken gesneden jonge kaas. Bak dit op 150 graden 30 minuten in de oven.

Deze taart koud serveren.

De saus:

Het bier voor de helft inkoken en lichtjes binden met arrowroot. Eventueel op smaak brengen met een beetje rietsuiker en eveneens koud serveren bij de taart.

Lees meer over:

Onze partners