Kaastaart met blauwbessen

09/06/11 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8-10 :

  • 200 g zanddeeg (al dan niet gesuikerd)
  • 150-175 g blauwbessen
  • 50 g griessuiker S2
  • 60 g verkruimelde amandelkoekjes (of andere knapperige koekjes)
  • 250 g magere verse kaas
  • 2 grote el room
  • 2 grote eierdooiers
  • 1 el griessuiker
  • 1 stijfgeklopt eiwit

Bereidingswijze

Doe het zanddeeg in een taartvorm van 22 cm. Bestrooi met ruim de helft van de verkruimelde koekjes. Meng de blauwbessen met de griessuiker en leg ze op het deeg. Klop met een vork de verse kaas met de room en de dooiers en voeg op het einde een lepel suiker toe. Proef en breng indien nodig verder op smaak, maar zoet niet te veel.

Spatel dan het stijfgeklopte eiwit onder de kaasmassa. Verdeel de kaasmassa over de blauwbessen en bestrooi met de rest van de koekjeskruimels. Bak de taart in de oven, eerst 15 minuten op 220°C, dan 30 minuten op 180°C, tot de vulling mooi gerezen is en stevig aanvoelt.

Lees meer over:

Onze partners