Kaassoufflé

09/06/11 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

Geef je waardering

Kaassoufflé

Ingrediënten

Voor 4:

  • 80 g boter
  • 5 eieren
  • 150 g geraspte kaas (gruyère, emmentaler)
  • 4 el vloeibare room
  • 2 el verse room
  • 2 el bloem
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1 snuifje fijngeraspte nootmuskaat
  • boter en paneermeel voor de vorm

Bereidingswijze

Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. Meng de boter en de dooiers, de paprika en de nootmuskaat tot een schuimig mengsel. Voeg de geraspte kaas, vervolgens de vloeibare room en ten slotte de verse room toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze door het vorige mengsel, samen met de bloem. Voeg een snuifje zout toe.

Smeer vier vuurvaste schaaltjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Giet de bereiding in de schaaltjes en bak 10 à 15 minuten op 200°C, tot de soufflés goudbruin zijn. Dien meteen op.

Lees meer over:

Onze partners