Kaaskoekjes met feta, zoetzure rode-uienrelish en raketsla

10/06/11 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor de koekjes:

  • 3 eieren
  • 300 g feta, verkruimeld
  • 150 g parmezaan, geraspt
  • 300 g droog wit broodkruim
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 koffielepel chilivlokken
  • 1 koffielepel oregano
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
  • 6 el olijfolie
  • raketsla
  • enkele druppels citroensap

Voor de relish:

  • 2 rode uien
  • 1/2 koffielepel zout
  • 2 el champagne-azijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • zout en peper

Bereidingswijze

Maak eerst de relish: halveer de uien en snijd elke helft in dunne plakjes. Doe de uien in een kom en voeg het zout toe. Laat een uur rusten. Spoel de uien onder de koude kraan. Doe ze dan in een kom en voeg de azijn, olie en honing toe.

Meng alle ingrediënten voor de koekjes, behalve de olie, tot een samenhangend geheel. Vorm er 16 koekjes van en laat deze minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Verhit de olie in een pan en bak de koekjes goudbruin aan beide kanten.

Maak de raketsla aan met enkele druppels olijfolie en citroensap. Leg een hoopje sla op elk bord, leg er vier koekjes naast en dien op met een lepel relish.

Lees meer over:

Onze partners