Kaasfondue uit de pompoen met Breydelham en grotpaddestoelen

09/06/11 om 12:46 - Bijgewerkt om 12:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kleine pompoen
  • 1/2 l melk
  • 2 el roux
  • 350 g kaasmix voor fondue
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 300 g Breydelham
  • 300 g gebakken grotpaddestoelen

Bereidingswijze

Snijd een deksel uit de pompoen en hol hem een beetje uit. Dat gaat best met een eetlepel. Snijd daarna ongeveer 300 g van het pompoenvlees in stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en maal dit in de keukenrobot tot een zeer gladde puree.

Breng de melk aan de kook en doe er peper en zout bij. Bind met wat roux en voeg er de kaassoorten, room, muskaatnoot en de pompoenpuree bij. Voeg eventueel wat melk of pompoenkookvocht bij als de bereiding te dik zou zijn. Giet de kaassaus in de pompoen, zet het deksel er terug op en verpak het geheel met aluminiumfolie.

Maak buiten een houtvuur aan, waarop je kan grillen. Zet vervolgens de pompoen gedurende minstens een uur aan de zijkant van het vuur, zodat de inhoud terug zacht kan worden. Rijg ondertussen de in blokjes gesneden ham en de paddestoelen op stokjes en grill ze boven het houtvuur. Open de pompoen en laat de gasten hun spiesjes doppen in de kaassaus.

Onze partners