Kaasballetjes met polenta en pindanoten

28/11/17 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Kaasballetjes met polenta en pindanoten

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 25 g verse gember
  • 250 g instantpolenta
  • 125 g rijstbloem
  • 80 g geraspte cheddar
  • 1/2 tl paprika
  • 1 tl tijmblaadjes
  • frituurolie
  • 80 g ongeroosterde pindanoten
  • 40 g gedroogde witte bonen
  • enkele takjes verse tijm voor de afwerking

Bereiding

Schil de gember en rasp fijn. Kneed de polenta, de rijstbloem en 30 cl water in een kom door elkaar tot u een deeg verkrijgt dat niet meer aan de randen kleeft.

Voeg de geraspte gember en cheddar, de paprika, de tijmblaadjes en een 1/2 tl zout toe.

Verhit defrituurolie tot 170°C.

Rol balletjes van het deeg. Maal de pindanoten en de witte bonen fijn tot poeder. Schep in een diep bord en wentel er de kaasballetjes in. Bak goudbruin in de hete olie, laat uitlekken op keukenpapier en schik in schaaltjes.

Werk de kaasballetjes af met takjes verse tijm.

Onze partners