Jungle Fever (Gebakken duivenborst met lente-ui en gevogelteschuim)

09/06/11 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 dl duivenfond
  • 2 dl gevogeltefond
  • boter
  • peper en zout
  • scheut volle melk
  • 1 eierdooier
  • 1 vel filodeeg
  • 4 duivenborsten met vel
  • 4 stuks lente-ui
  • aardappelpuree

Bereidingswijze

Laat de duivenfond met de gevogeltefond tot de helft inkoken. Monteer met boter en kruid met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen een scheut volle melk toe en mix tot een schuimige saus. Klop de eierdooier los en strijk er het filodeeg grof mee in. Bak krokant in een oven van 180°C. Bak de duivenborsten rosé in boter, kruid met peper en zout. Maak de lente-ui schoon.

Serveer zoals op de foto of leg eerst een flinke lepel aardappelpuree, opgewerkt met boter en cider- of champagneazijn, op de borden. Leg daarop grofgesneden lente-ui en daarop de duivenborsten. Werk af met een stuk gebakken filodeeg en lepel de saus rondom.

Lees meer over:

Onze partners