Juliennesoep Darblay

© Getty

Juliennesoep Darblay is een parmentiersoep met een julienne van prei, wortels, selder, raap, gegarneerd met kervel.

Voor 4 personen
  • 100 g preiwit
  • 100 g wortelen
  • 80 g rapen
  • 1 tak selder
  • grof zeezout
  • fijn zeezout
  • peper van de molen
Julienne
  • 40 g wortelen
  • 40 g prei
  • 40 g rapen
  • 40 g courgette
  • kervel
Bereiding
  1. Wortels, preien, selder en rapen wassen. De soepgroenten fijnhakken en in een pan met dikke bodem zonder vetstof 5 minuten onder voortdurend roeren laten zweten. Zet het vuur lager om verkleuring van de groenten te voorkomen.
  2. Giet 1 liter water bij de groenten en voeg grof zeezout toe. Breng de soep aan de kook en laat alles een uurtje pruttelen. De ingrediënten in de soep met een staafmixer pureren. De soep zeven, bijkruiden met zout en peper, en warm houden.
  3. Maak tijdens het koken van de soep de julienne van groenten. Was de prei, wortel, raap en courgette en snijd de groenten in kleine staafjes van 2 mm bij 5 cm. Kook of stoom de groenten afzonderlijk beetgaar en verfris onmiddellijk onder stromend koud water.
  4. De julienne voorzichtig mengen en verdelen over vier diepe borden. Giet de soep uit over de groenten. Versier de juliennesoep Darblay met enkele kervelpluksels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content