Judd mat gardebounen (uit Luxemburg)

  • Moeilijkheid

1,5 kg gezouten en gerookt halsvlees van het varken

2 Ã 3 wit van prei

3 Ã 4 wortels

1 groot stuk selder

3 teentjes look

2 laurierbladeren

1 kruidnagel

6 peperkorrels

1 handje bonenkruid

2 Ã 3 liter water

Voor de saus:

50 g boter

50 g meel

4 uien

wat gehakt bonenkruid

1 liter vleesbouillon

1 glas tuinbonen

1 dl room

peterselie

Het vlees een nacht in water latern weken en twee uur laten koken met de gesneden groenten en kruiden. Een blonde roux maken van boter en meel. Fijn gehakte uien en een weinig bonenkruid toevoegen. Aanlengen met bouillon en 40 tot 45 minuten laten koken. De tuinbonen vijftien minuten koken en aan de gezeefde saus toevoegen. Het vlees in plakken snijden en met saus overgieten. Met gehakte peterselie bestrooien. Eventueel opdienen met aardappelen die ruim met gebakken spek en vet werden overgoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content