Jonge zeeduivel met weisaus, walnoot en kruiden
Recept van chef Kobe Desramaults.
Recept van chef Kobe Desramaults.
Voor 4 personen
4 jonge ontvelde staarten van zeeduivel van zo’n 13 cm lang
1/2 dl geklaarde boter
40 takjes tijm
120 g verse boter
1 l wei
1 l room
1 l mosselbouillon
16 gepelde walnoten
Bereiding
1. Haal de vis uit de koelkast en plaats een uur in een omgevingstemperatuur van 40 Ć 50 Ā°C. Bak de vis in geklaarde boter op hoge temperatuur gedurende tweemaal 30 seconden. Leg de zeeduivels op de buikzijde. Beleg de rugzijde met 10 tijmtakjes.
2. Voeg verse boerenboter toe en sprenkel met een lepel over de tijm. Voeg verse boter toe wanneer de boter bruin wordt. Dit proces duurt ongeveer 2 minuten.
3. Laat de vis 5 minuten rusten. Snijd de filets los op het moment van dresseren. Dien op met weisaus en walnoten.
4. Weisaus maak je door 1 liter wei, 1 liter room, 1 liter mosselbouillon afzonderlijk in te koken tot ieder 1 dl. Voeg wei en mosselbouillon samen en breng tot de gewenste dikte met ingekookte room.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier