Jonge zeeduivel met weisaus, walnoot en kruiden

05/11/11 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

Recept van chef Kobe Desramaults.

Geef je waardering

Jonge zeeduivel met weisaus, walnoot en kruiden

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 jonge ontvelde staarten van zeeduivels van zo'n 13cm lang
  • 1/2 dl geklaarde boter
  • 40 takjes tijm
  • 120 g verse boter
  • 1 l wei
  • 1 l room
  • 1 l mosselbouillon
  • 16 gepelde walnoten

Bereidingswijze

Haal de vis uit de koelkast en plaats een uur in een omgevingstemperatuur van 40 à 50°C. Bak de vis in geklaarde boter op hoge temperatuur gedurende tweemaal 30 seconden. Leg de zeeduivels op de buikzijde. Beleg de rugzijde met 10 tijmtakjes.

Voeg verse boerenboter toe en sprenkel met een lepel over de tijm. Voeg verse boter toe wanneer de boter bruin wordt. Dit proces duurt ongeveer 2 minuten.

Laat de vis 5 minuten rusten. Snij de filets los op het moment van dresseren. Dien op met weisaus en walnoten.

Weisaus maak je door 1 l wei, 1 l room, 1 l mosselbouillon afzonderlijk in te koken tot ieder 1 dl. Voeg wei en mosselbouillon samen en breng tot de gewenste dikte met ingekookte room.

Lees meer over:

Onze partners