Jonge prei 'op z'n Vlaams'

09/06/11 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 jonge preien
  • 4 eieren
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper uit de molen
  • 160 g boter
  • een handvol gesnipperde peterselie

Bereidingswijze

Reinig de prei en was hem goed. Snijd hem in schuine, brede plakken die je naast elkaar op een stoomplaat legt. Kruid met peper en zout. Kook de eieren gaar, pel ze en plet ze met een vork. Verhit een potje en doe er een scheut water en enkele klontjes koude boter in. Ze zullen automatisch binden. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en mix met een staafmixer. Giet de saus over de eieren en meng alles goed. Stoom de in plakken gesneden prei gedurende 3 tot 4 minuten. Schik de groente op een bord en giet er de Vlaamse saus overheen, waar je net voor het opdienen de peterselie doorheen mengt.

Lees meer over:

Onze partners