Jonge duif met erwtjes

09/06/11 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 jonge duiven
  • 50 g boter
  • 150 g halfzout buikspek
  • 12 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas groentebouillon
  • 750 g doperwtjes
  • 1 hart van een sla
  • bouquet garni (opgebonden tijm, laurier en peterselie)

Bereidingswijze

De duifjes van binnen en aan de buitenkant kruiden met zout en peper en opbinden. De boter smelten in een braadpan en de duifjes aan alle kanten goudbruin kleuren en ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan halen. Het buikspek in fijne reepjes snijden, enkele minuten in kokend water houden en verfrissen onder koud water. De sjalotjes pellen en met de reepjes spek in de braadboter doen en rondom kleuren. Wijn en bouillon in de pan gieten, alles door elkaar roeren en de vloeistof tot de helft inkoken op groot vuur. De duifjes terug in de pan doen met de doperwtjes, het geciseleerde slahart, het bouquet garni, zout en peper. De pan sluiten en alles 30 minuten stoven. Het bouquet garni verwijderen en de kruiding controleren.

Lees meer over:

Onze partners