Jonge bloemkool met grijze garnalen

09/06/11 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig per persoon:

  • 1 kleine bloemkool,
  • 1 ei,
  • 30 g pijpajuin,
  • 40 g grijze garnalen,
  • bieslook,
  • peper,
  • zout,
  • nootmuskaat,
  • 1 dl azijn,
  • 2 cl olijfolie

Bereidingswijze

Verwijder het groen van de bloemkool maar laat de kool heel, kook in gezouten water en laat uitlekken. Breng vervolgens een grote hoeveelheid water aan de kook, per 1 l water, 1 dl azijn toevoegen, en breng in een tweede pot water aan de kook.

Breek het ei in een afzonderlijk potje. Als het water/azijn kookt dompel je het potje met het gebroken ei (eiwit en eigeel) erin en laat je het eitje uit het potje voorzichtig in het water glijden, het vuur verminderen zodat het vocht nauwelijks rimpelt. Bedoeling is dat het eiwit het eigeel mooi omringt.

Na 3 minuten het ei, met een schuimspaan uit het water halen en onderdompelen in het andere water, zo verdwijnt de mogelijke azijnsmaak. Plet het ei met een vork.

Ciseleer de pijpajuin, snij de bieslook in bâtonnets, stoof de ui in olijfolie, voeg er het geplette eitje bij en schik dit in een warm, diep bord. Plaats er de bloemkool op en strooi er de bieslook en de garnalen over, onmiddellijk serveren.

Onze partners