Jong duifje uit Bresse met exotische kruiden en een salade met munt

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

4 dikke, jonge duiven (450 ƃ 500 g per stuk)

1 scheutje rode-wijnazijn

1 soeplepel acaciahoning

1 soeplepel kruidenmengeling

100 g veldsla

1 krop eikenbladsla

20 sprieten bieslook

1 bosje platte peterselie

16 muntblaadjes

1 scheutje notenolie

1 soeplepel vinaigrette

gemalen peper en zout

50 g boter

2 dl kippenbouillon

Schroei de jonge duiven en verwijder de ingewanden. Kruid ze binnenin met peper en zout. Was en droog de slasoorten. Verwijder de steeltjes van de platte peterselie en snijd het bieslook in stukjes van 2 cm. Smelt wat boter in een braadpan en schik er de duifjes in. Bak deze rondom bruin. Schuif het gevogelte vervolgens 10 ƃ 12 minuten in een oven van 200ƂĀ° C. De bakduur is afhankelijk van uw voorkeur voor rozig of meer doorbakken vlees. Haal de duiven uit de oven en snijd het borstvlees en de boutjes los. Dek het vlees af met aluminiumfolie en houd warm. Ontvet de pan en blus de warmte met een scheutje rode-wijnazijn. Giet de kippenbouillon in de pan en laat het vocht tot de helft inkoken. Bind de saus van het vuur af met een klontje boter. Giet de saus door een fijne puntzeef. Meng de sla met de vinaigrette, de tuinkruiden en een scheutje notenolie in een diepe kom. Schik de sla op de borden. Strijk de jonge duifjes in met acaciahoning. Bestrooi ze met het kruidenmengsel en laat even kleuren onder de salamander of grill. Verdeel het gevogelte over de borden en begiet met saus. Bij deze bereiding kan men zelfgemaakte aardappelchips geven.

De kruidenmengeling is samengesteld uit gelijke hoeveelheden komijn, vijf soorten peper, jeneverbessen, selderijzout, sumak, kaneel, fijne kristalsuiker en enkele laurierblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content