Japanse rundertartaar met zeewier, gepekelde gember en sesam

10/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

Japanse rundertartaar met zeewier, gepekelde gember en sesam

Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 g hijiki (gedroogd zeewier)
  • 500 g zeer verse magere biefstuk (liefst gepeld)
  • 2 tl fijngehakte gepekelde gember
  • 4 lente-uien
  • 2 tl rijstazijn
  • 4 tl Japanse sojasaus
  • 2 tl wasabi (Japanse mierikswortel)
  • 2 tl sake (of whisky)
  • 4 tl sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1/4 komkommer
  • preischeuten voor de afwerking

Bereidingswijze

Laat het zeewier 15 min. zwellen in koud water. Zet het rundvlees intussen in de diepvriezer om op te stijven. Kook het zeewier 5 min. in kokend water, laat goed uitlekken en snij fijn. Snij het rundvlees in kleine blokjes. Voeg het zeewier en de gepekelde gember toe. Snij lente-uien zeer fijn. Doe bij de tartaar.

Meng de rijstazijn met de sojasaus, wasabi, sake en sesamolie. Roer glad en schep de helft onder de tartaar. Zet 30 min. koel weg. Voeg nadien de rest van de dressing en het sesamzaad toe. Verdeel over 4 bordjes. Schil en snij de komkommer in dunne plakjes. Schik dakpansgewijs naast de tartaar en werk af met preischeuten.

Tip: serveer sushirijst of gestoomde kleefrijst bij dit gerecht voor een volwaardige maaltijd.

Lees meer over:

Onze partners