Japanse fondue

10/06/11 om 13:00 - Bijgewerkt om 13:00

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees, in sneetjes (net iets dikker dan voor carpaccio)
  • 1/2 Chinese kool
  • 1 pak sojascheuten
  • 2 preien
  • shii-takes (paddestoelen)
  • rijstnoedels
  • 1 blok gerookte tofoe

Voor de bouillon:

  • zout, sojasaus
  • mirin (rijstwijn), sake
  • kombu (kelp)
  • bonitovlokken (gedroogde kabeljauw, te koop in de Japanse of Aziatische winkel)
  • een tafelwok of fonduestel

Bereidingswijze

Maak de bouillon door water, zout, een stuk kombu en wat bonitovlokken te laten koken. (Bij gebrek aan kombu en bonito kan je ook groentebouillon gebruiken).

Kruid de bouillon met 2 eetlepels sojasaus, 1 lepel mirin en 2 lepels sake.

Was en versnij de groenten: de prei in schuine ringen, de kool in dwarse repen, de shii-takes in schijfjes en de tofoe in blokjes. Schik alle groenten op een schotel.

Plaats een tafelwok in het midden van de tafel en vul met de hete bouillon. Doe een deel van de groenten en rijstnoedels in het vocht en laat eventjes koken.

De eters rond de tafel dopen zelf een stukje vlees in de hete bouillon en bedienen zich van de gekookte groenten.

Op tafel komt basmatirijst en sojasaus. Doe na enige tijd opnieuw wat groenten in de wok.

Onze partners