Japanse asperges

10/06/11 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 20 witte asperges; schoongemaakt
  • zout

voor de saus:

  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels mosterdzaad; gemalen
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels dashi; of kippebouillon
  • verse peterselie; fijngehakt

Bereidingswijze

Snijd de asperges in diagonale stukjes van 2 cm, laat de punten heel. Breng een halve liter water aan de kook, voeg zout toe en kook de asperges 2 tot 3 minuten. Ze moeten nog knaperig zijn. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Vermeng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom. Kook ze au bain marie, intussen goed roeren tot de saus dik wordt. Laat de saus afkoelen terwijl je roert. Het moet uiteindelijk de dikte van mayonaise hebben.

Verdeel de asperges over 4 kommen en lepel de saus erop. Bestrooi met peterselie en dien op.

Lees meer over:

Onze partners