Janssons frestele (de verleiding van Jansson)

10/06/11 om 12:59 - Bijgewerkt om 12:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 blik ansjovis van ongeveer 200 g
  • 2,5 dl room

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij in staafjes. Schil de uien en snij klein. Leg de helft van de aardappelen in een lage, beboterde ovenvaste schaal. Strooi de uien over de aardappelen.

Leg de filets van de ansjovis over de uien en dek af met de rest van de aardappelstaafjes. Giet de room en het sap van de ansjovis over de aardappelen uit. Plaats de schaal in een matig warme oven en laat de aardappelen in ongeveer een uur gaar worden.

De bovenkant kan indien gewenst met wat paneermeel worden bestrooid. Janssons Frestelse kan warm of koud worden gegeten.

Het gerecht geeft dorst, hou daarom bier en aquavit, liefst ijskoud en in voldoende hoeveelheid, in de buurt.

Lees meer over:

Onze partners