Jambalaya met worst, grote garnalen en ham

09/06/11 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 150 g langkorrelrijst
  • 100 g gekookte ham
  • 500 g grote garnalen (gepeld)
  • 250 Spaanse chorizo of andere kruidige worst
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote, gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika
  • in stukken gehakt
  • 1 groene paprika
  • in stukken gehakt
  • 2 grote tomaten
  • in stukken gehakt
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel cayennepoeder
  • een mespunt suiker
  • 4 dl kippenbouillon
  • 3 eetlepels
  • fijngehakte
  • peterselie

Bereidingswijze

De worsten braden en bewaren op een warm bord. Het vet uit de pan gieten. De boter in de pan doen en de gehakte ui 2 minuten fruiten op matig vuur. Het aanbaksel los schrapen. Knoflook toevoegen en 3 minuten mee laten fruiten. De versneden paprika's, de tomaten, tijm, chilipoeder en cayennepeper toevoegen en alles 15 minuten onder deksel stoven op laag vuur. De worst in plakjes snijden. De worst, de rijst en de in blokjes gesneden ham in de pan bij de rest doen. Begieten met bouillon, alles goed omroeren en onder deksel laten sudderen tot de rijst gaar is. Schep de garnalen door de jambalaya en laat het mengsel nog 5 minuten afgedekt stoven. Mengen met gehakte peterselie en warm opdienen.

Jambalaya is een bekende Kreoolse cajunschotel uit Louisiana.

Lees meer over:

Onze partners