Jakobsvruchten met waterkersroom

24/06/14 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Jakobsvruchten met waterkersroom

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:
12 jakobsvruchten
3 tot 4 blaadjes ijsbergsla
straaltje citroensap
fleur de sel
peper van de molen

Voor de waterkersroom:
2 fijngesnipperde sjalotten
2 dl droge witte wijn
2 dl room
4 tot 6 bossen waterkers

Bereidingswijze

Snij de waterkers af onder de bladeren, was de blaadjes en centrifugeer. Stoom ze 2 min., doe ze in ijskoud water, giet af en mix samen met 5 tot 10 cl koud water. Filter het zo verkregen sap weg door het geheel 1 u. op een filterdoek boven een zeef te leggen. Doe de sjalot en de wijn in een kleine pan. Laat 20-25 min. zachtjes koken tot het vocht is verdampt. Voeg de room toe, laat nog 5 min. koken. Zeef. Voeg op het einde de koude waterkerspuree toe aan de warme sjalottenroom. Werk af met wat citroensap, peper en zout. Doe in een stoommandje de ijsbergsla, daarop de waterkers en dan de jakobsvruchten. Laat 2 tot 3 min. stoomkoken. Kruid bij. Giet de waterkersroom in een diep bord en leg er vervolgens de jakobsvruchten in.

Onze partners