Jakobsvruchten met gekaramelliseerde zilveruitjes, Romeinse sla en kappertjes

11/12/12 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Geef je waardering

Jakobsvruchten met gekaramelliseerde zilveruitjes, Romeinse sla en kappertjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 12 zilveruitjes
  • 3 dl balsamicoazijn
  • 400 g suiker
  • 2 dl witte azijn
  • 2 lange sjalotjes
  • 2 kleine kropjes Romeinse sla
  • 1 lente-ui
  • 12 jakobsvruchten
  • 1 el olijfolie
  • fijn zeezout
  • peper van de molen
  • 4 el kappertjes

Bereidingswijze

Schil de zilveruitjes en breng de balsamico met 300 g suiker aan de kook op een zacht vuur. Gaar hierin de uitjes tot de balsamico stroperig wordt. Laat alles afkoelen.

Breng de witte azijn en 100 g suiker aan de kook. Schil de lange sjalotjes en snij in lange reepjes. Overgiet met de warme azijn en laat afkoelen.

Was de sla en scheur in stukken. Snipper de lente-ui.

Reinig de jakobsvruchten en bak ze op hoog vuur in een el olijfolie. Kruid met zeezout en peper van de molen.

Leg de sla op de borden met daarop de noten. Werk af met zilveruitjes, sjalotjes, lente-ui en kappertjes. Besprenkel met enkele druppels van de balsamicosiroop.

Lees meer over:

Onze partners