Italiaans stokbrood met knoflook, waterkers en feta

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 bosjes waterkers (± 200 g)

10 ontpitte zwarte olijven

5 uitgelekte ansjovisfilets op olijfolie

1 koffielepel tomatenpuree

6 el olijfolie

2 fijngehakte teentjes knoflook

een mespuntje zwarte peper

1 ciabatta in fijne sneetjes van 1 cm

200 g feta

Spoel de waterkers, trek er de blaadjes af en hak ze fijn. Mix de olijven met de ansjovis, de tomatenpuree, olijfolie, knoflook en zwarte peper tot een gladde massa en smeer er de sneetjes ciabatta mee in. Leg ze op een bakplaat. Smeer de bodem van een ovenschotel in met de rest van het mengsel en leg er de waterkers op. Snijd de feta in dunne plakjes en leg op de waterkers. Zet samen met de ciabatta 7 à 10 minuten in een oven van 180°C. Werk nadien de krokante toastjes af met de warme feta en de waterkers. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content