Italiaans stokbrood met knoflook, waterkers en feta

09/06/11 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 bosjes waterkers (± 200 g)
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • 5 uitgelekte ansjovisfilets op olijfolie
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 6 el olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • een mespuntje zwarte peper
  • 1 ciabatta in fijne sneetjes van 1 cm
  • 200 g feta

Bereidingswijze

Spoel de waterkers, trek er de blaadjes af en hak ze fijn. Mix de olijven met de ansjovis, de tomatenpuree, olijfolie, knoflook en zwarte peper tot een gladde massa en smeer er de sneetjes ciabatta mee in. Leg ze op een bakplaat. Smeer de bodem van een ovenschotel in met de rest van het mengsel en leg er de waterkers op. Snijd de feta in dunne plakjes en leg op de waterkers. Zet samen met de ciabatta 7 à 10 minuten in een oven van 180°C. Werk nadien de krokante toastjes af met de warme feta en de waterkers. Serveer meteen.

Onze partners