Involtino, kalfsvink met parmaham en salie

09/06/11 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 4 stuks kalfsschnitzels
  • 4 plakken parmaham
  • 2 kleine augurkjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 glas medium dry sherry
  • zout, peper uit de molen

Bereidingswijze

Plet de kalfsschnitzels tussen folie. Maak ze zo dun mogelijk zonder dat ze kapot gaan, of vraag uw slager dit voor u te doen. Leg op elke plak vlees twee plakken parmaham. Kruid met peper en eventueel een beetje zout (de ham is al aardig zout) Snijd de augurken in dunne plakjes en strooi ze samen met de gehakte kruiden en de rozijnen op de ham. Rol het vlees op en steek het vast met een houten prikker. Giet wat olijfolie in een braadslede en bak de rolletjes snel rondom bruin. Giet nog wat olijfolie over de rolletjes en braad ze halfgaar in een op 175º C. voorverwarmde oven in ca. 10 minuten. Blus de braadslede af met de sherry en laat het geheel nog ca. 5 minuten in de oven verder stoven. Het kalfsvlees moet van binnen nog rosé en sappig zijn.

Een geurig gerecht dat zich uitstekend laat combineren met pasta of bijvoorbeeld aardappelpuree met taugé en olijfolie (zie onder Voorgerechten/soepen/bijgerechten).

Dit gerecht kan ook prima gemaakt worden met kip of varkensvlees.

Onze partners