Insalata caprese met pepertjesvinaigrette

09/06/11 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de vinaigrette:

  • 2 scherpe oranje of rode pepers
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • zeezout

Voor de salade:

  • 4 trosjes kersttomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 1 pakje basilicum
  • 2 eetlepels gezouten kappers
  • 2 eetlepels kleine zwarte olijven

Bereidingswijze

Prik enkele gaatjes in de pepers en leg ze onder een hete grill. Rooster de pepers tot de schil zwartgeblakerd is en doe ze in een kom. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Verwijder de schil, zaadjes en zaadlijsten, en hak de pepers fijn. Meng ze met de overige ingrediënten voor de vinaigrette en kruid naar smaak met zout. Druppel de olijfolie over de tomaten en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de schil openbarst en de tomaten zacht zijn. Laat de kappers 15 minuten weken in lauw water. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat deze uitlekken op keukenpapier. Verwijder de steeltjes van de basilicumblaadjes. Lepel de vinaigrette over de mozzarella en leg er een trosje tomaten naast. Werk af met de (uitgelekte) kappers en olijven.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Onze partners