Inktvis 'Stifado' met sinaasappelschil

09/06/11 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 1 kg schoongemaakte inktvis
  • 1 kg uitjes (bij voorkeur van Mulhouse)
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • 1 1/2 kopje rode wijn
  • 1 kaneelstok
  • 3 kruidnagels
  • 1/2 koffielepeltje komijn
  • de schil van een onbehandelde sinaasappel
  • peper en zout
  • 1 kopje olijfolie

Bereidingswijze

De inktvis wassen en in kleine stukjes snijden. De uitjes schillen en bewaren in een kom met water. Wat olijfolie in een pan met dikke bodem verwarmen en de inktvis 5 à 6 minuten. De wijn in de pan gieten en een kop water toevoegen. De pan afdekken en alles een half uur laten stoven. Na een half uur dient de inktvis mals te zijn, anders nog wat langer stoven. De schil van de sinaasappel snijden met een econoommesje en in reepjes snijden. Vervolgens de kruiden, de versneden sinaasappelschil en de uitjes toevoegen. De pan opnieuw afdekken en een half uurtje, zonder te roeren, zachtjes laten stoven.

Onze partners