Indiase pastinaakcurry met scampi's, wortelen en banaan

24/11/11 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Geef je waardering

Indiase pastinaakcurry met scampi's, wortelen en banaan

Ingrediënten

Voor 4:

  • 16 grote scampi's
  • 2,5 el plantaardige olie
  • 3 cm verse gember, grof gehakt
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el gele mosterdzaadjes
  • 1/2 tl venkelzaadjes
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 steranijs
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 scherpe rode chilipeper
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 banaan
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • een scheutje limoensap
  • geroosterde cashewnoten, voor de afwerking

Bereidingswijze

Verwijder de schalen van de scampi's en bak deze samen met de gember en 2 tenen knoflook in 1 eetlepel olie op hoog vuur. Blus met 6 dl water, kruid royaal met zeezout en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.

Verhit de resterende olie in een grote pan en fruit de ui met de specerijen. Hak de overige 2 tenen knoflook fijn, samen met de chilipeper, en voeg toe aan de pan. Roerbak enkele minuten.

Schil de pastinaken, wortelen en bananen. Halveer in de lengte en snij in plakjes van 1 cm dik. Voeg de pastinaken en wortelen toe aan de pan, samen met de gezeefde schaaldierenbouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Doe er dan de bananen en scampi's bij en kook nog 5 minuten.

Werk af met koriander, limoensap en cashewnoten. Serveer met rijst of naanbrood.

Lees meer over:

Onze partners