Indiase ovengroenten met notenbulgur en muntyoghurt

05/01/12 om 14:15 - Bijgewerkt op 17/11/16 om 16:22

Indiase ovengroenten met notenbulgur en muntyoghurt

© /

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 2 zoete aardappelen
  • 500 g wortelen
  • 1/2 knolselderij
  • 2 rode uien
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 rode chilipeper
  • 2,5 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • enkele blaadjes koriander, voor de afwerking
  • peper en zout

Voor de notenbulger:

  • 2 el olijfolie
  • 50 g gesnipperde sjalot
  • 200 g bulgur
  • 4,5 dl groentebouillon
  • 125 g noten (bijv. cashews, amandelen, pistaches), grof gehakt
  • 25 g boter
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie

Voor de muntyoghurt:

  • 300 g griekse yoghurt
  • 1/2 bosje munt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil alle groenten en snij in stukken van gelijke grootte. Doe in een grote braadslee. Overgiet met de zonnebloemolie. Ontpit de chilipeper, schil de gember en knoflook. Hak alle fijn en meng onder de groenten. Voeg ook de komijn, koriander, peper en zout toe. Meng grondig en schuif in de oven. Bak 20 à 30 min.

Maak intussen de notenbulgur: verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot. Voeg de bulgur toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met olie. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 min. koken tot de bouillon ingekookt en de bulgur gaar is.

Rooster intussen de noten in een droge pan en hak nadien grof. Roer onder de bulgur, samen met de peterselie en boter. Kruid naar smaak. Haal de groenten uit de oven en serveer op een bedje notenbulgur. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Lees meer over:

Onze partners