Indiase gazpacho met komkommersalsa

© Getty
Voor 4 personen
  • 750 g rijpe tomaten
  • 2 rode pepers
  • 4 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kl geraspte gember
  • 4 el verse koriander
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 4 dl tomatensap
  • 2 rijpe tomaten
  • citroen
  • 2 poppadoms
  • plantaardige olie, om te frituren
Salsa
  • 1/2 komkommer
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
Bereiding
  1. Kerf een kruisje in de tomaten en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in stukken. Verwijder pitten en zaadlijsten van de pepers en hak ze fijn. Hak de lente-uitjes, knoflook, gember en koriander eveneens fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en voeg de azijn, olijfolie, suiker en het tomatensap toe. Pureer tot een gladde soep en breng op smaak met zout. Zet koel weg.
  3. Verwijder ook de velletjes en de pitjes van de resterende tomaten. Snijd ze in kleine blokjes en roer deze onder de soep.
  4. Schik en ontpit de komkommer en snijd hem in zeer kleine blokjes. Hak de munt en breng op smaak met zout. Frituur de poppadoms en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breek ze in stukken.
  5. Verdeel de soep over vier borden of glazen en leg een lepel komkommersalsa in het midden. Werk de Indiase gazpacho af met stukjes poppadom en citroensap.

Poppadoms zijn knapperige platte ‘broodjes’ van kikkererwtenmeel of besanmeel. Kant-en-klaar of ongekookt (Sharwood) te koop in de supermarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content