Indiase erwtensoep met kokosmelk, kruidenchutney en naanbrood

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 el olie
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene peper
  • 2 tl garam masala
  • 500 g diepvrieserwten
  • 2 dl kokosmelk
  • zout
  • 4 naanbroodjes
Voor de chutney
  • 50 g verse kokos
  • 2 pakjes koriander
  • 1 pakje munt
  • 1 groene peper
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1/4 tl zout
  • 2 el olie
Bereiding
  1. Verhit de olie en boter in een pan. Snipper de ui, knoflook en peper. Fruit 5 minuten. Voeg de garam masala toe en fruit tot de uien zacht zijn. Doe er de erwten en 5 dl water bij. Breng aan de kook en laat in enkele minuten gaarkoken.
  2. Pureer de erwten met hun kookvocht en de kokosmelk. Breng op smaak met zout, zeef de soep en hou warm. Maal de kokos voor de chutney fijn in een keukenrobot. Maak de chutney door alle ingrediƫnten te mixen.
  3. Roer de kruidenchutney vlak voor het serveren door de erwtensoep. Snij de naanbroodjes in repen, warme ze even op in de oven en serveer bij de soep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content