Indiase erwtensoep met kokosmelk, kruidenchutney en naanbrood

09/06/11 om 19:10 - Bijgewerkt om 19:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 el olie
  • 50 g boter, 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groene peper
  • 2 tl garam masala (Indiase kruidenmengeling)
  • 500 g diepvrieserwten
  • 2 dl kokosmelk
  • zout
  • 4 naanbroodjes, om te serveren

Voor de chutney:

  • 50 g verse kokos
  • 2 pakjes koriander
  • 1 pakje munt
  • 1 groene peper
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1/4 tl zout
  • 2 el olie

Bereidingswijze

Verhit de olie en boter in een pan. Snipper de ui, knoflook en peper. Fruit 5 minuten. Voeg de garam masala toe en fruit tot de uien zacht zijn. Doe er de erwten en 5 dl water bij. Breng aan de kook en laat in enkele minuten gaarkoken.

Pureer de erwten met hun kookvocht en de kokosmelk. Breng op smaak met zout, zeef de soep en hou warm. Maal de kokos voor de chutney fijn in een keukenrobot. Maak de chutney door alle ingrediënten te mixen.

Roer de chutney vlak voor het serveren door de soep. Snij de naanbroodjes in repen, warme ze even op in de oven en serveer bij de soep.

Bereidingstijd: 25', gemakkelijk

Lees meer over:

Onze partners