In zalm verpakte staartvis op een bed van witloof

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 stukken staartvis (zeeduivel) van 100 g

4 plakken gerookte zalm

50 g gerookt spek

4 stronken witloof

2 dl visbouillon

0,2 dl room,

0,5 dl droge witte wijn

olijfolie

garnalen (facultatief)

Stoof de fijngesneden stronken witloof in olijfolie. Bak het in reepjes gesneden gerookt spek uit en leg de reepjes op keukenpapier om te ontvetten. Voeg de visbouillon, het spek, de room en de wijn bij het witloof. Leg de stukken vis in de pan bij de groente, dek de pan af en laat alles vijf minuten zachtjes koken. Verwijder de vis en wentel de stukken in plakken gerookte zalm. Warm de pakketjes kort in de oven. Verdeel het witloof en spek (eventueel garnalen) over vier warme borden. Leg op ieder bedje een stuk vis en overgiet met de resterende saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content