In voatsiperiferypeper gebakken tussenribstuk met babypaksoi, shiitake en miso su

09/06/11 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g paarse of witte rijst
  • water
  • peper en zout
  • 1 kg tussenribstuk
  • 1 el grofgemalen voatsiperiferypeper
  • peper en zout
  • 1 el boter of olijfolie
  • 8 shiitakes, middelgroot (ingekerfd met een mesje, steeltje verwijderd)
  • 2 babypaksoi, in 4 gesneden
  • 3 el Japanse andoorn
  • 1/2 rode ui
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 tl gehakte look
  • 1 el Japanse sojasaus

Voor miso su:

  • 1/2 el wasabi
  • 1 el koud water
  • 2 el rijstazijn
  • 3 cl sake
  • 3 cl mirin
  • 100 g witte miso
  • 50 g witte suiker

Bereidingswijze

Kook de rijst in een rijstkoker met een dubbele hoeveelheid water, kruid met peper en zout.

Mix de ingrediënten voor de miso su in een blender. Los het wasabipoeder op in koud water en mix daarna met alle ingrediënten tot een homogene saus.

Kruid het vlees met peper, zout en grofgemalen voatsiperiferypeper aan beide zijden, en korst het vlees in olijfolie of boter gedurende 2 minuten op elke zijde.

Gaar de shiitakes in dezelfde pan op hun geheel, zonder steeltje. Laat het vlees 2 minuten rusten alvorens in dikke repen te snijden.

Blancheer de paksoi gedurende 2 minuten in kokend gezouten water. Koel af in ijswater. Doe hetzelfde met de andoorn. Bak beide kort met de rode ui, sesamolie, gember, look en werk af met de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel wat groenten over het bord, leg er een lepel rijst bij, twee shiitakes en Japanse andoorn. Plaats hiertegen het vlees en garneer met een streep miso su.

Lees meer over:

Onze partners