In tandooristijl gegrilde zwartpluimkip

14/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 zwarte kip uit Challans

Voor de marinade:

  • 2 l water
  • 20 g garam masala
  • 15 g korianderpoeder
  • 10 g komijnpoeder
  • 2 g chilipoeder
  • 10 g zout
  • 2 el sojasaus
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el zwartebonensaus
  • 50 g suiker
  • 5 el droge sherry

Voor naan(brood):

  • 1 kg tarwebloem
  • 1 tl lookpoeder
  • 3 stengels fijngesneden pijpajuin
  • 1/4 tl gist
  • 1/2 tl zout
  • 5 dl water

Voor de mango-chilichutney:

  • 1/2 kg rijp mangovlees
  • 1 el gesnipperde look
  • 200 g gele en bruine rozijnen
  • 1 el gemberpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2,5 dl azijn
  • 1 dl water
  • 1 l mangopuree

Voor tandoori-ananas:

  • 1/2 verse ananas
  • 1 tl zout
  • 1 el olie
  • 1 el kerriepasta (bv. Sweet peppers & Coconut van Patak's)

Bereidingswijze

Gemarineerde kip: meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender. Snij de kip overlangs in tweeën en laat 24 uur marineren. Haal uit de marinade en verwijder ook het residu van kruiden, zodat deze in de oven niet kunnen verbranden. Bak de kip 30 minuten in een hete oven van 250°. Haal de kip uit de oven en laat vijf minuten rusten vooraleer te serveren.

Naanbrood: meng alle ingrediënten en kneed goed tot een geheel. Bestuif het werkblad met bloem en rol uit de deegklomp een dozijn bollen. Laat deze 15 minuten rusten. Rol met een deegrol de bollen uit tot ronde platte deegbroodjes. Bak de broodjes in een oven van 270°. Haal ze uit de oven wanneer ze goudbruin zijn.

Chutney: snij het mangovlees klein en meng alle ingrediënten. Laat deze een nacht trekken.

Tandoori-ananas: maak de ananas schoon en snij in dikke strips van 2 cm. Smeer in met olie en wrijf daarna in met kerriepasta. Bak enkele minuten in de oven op 300°.

Serveer alles samen op tafel. Haal het kipvlees met de handen van het karkas en draai het samen met de chutney en ananas in de naan om zo alles tegelijk te degusteren.

Onze partners