In rode wijn gepocheerde clementines

09/06/11 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de clementines:

  • 1/2 fles fruitige rode wijn
  • 100 g demerarasuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 4 grote clementines
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 25 g boter

Voor de marmeladeroom:

  • 125 g mascarpone
  • 75 g griekse yoghurt
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 1 el Grand Marnier

Bereidingswijze

Doe de rode wijn in een pan en voeg 125 ml water, de suiker en de specerijen toe. Verwarm tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken om de smaken te vermengen. Schil de clementines en verwijder zoveel mogelijk witte vliesjes. Leg ze in de pan en pocheer ze een tiental minuten (draai ze halverwege de pocheertijd om zodat ze regelmatig kleuren). Haal de clementines uit de pan en laat de wijn inkoken tot een stroperig vocht. Verkruimel intussen de peperkoek en bak de kruimels goudbruin en krokant in de boter. Vermeng de ingrediënten voor de room. Leg een clementine op elk bord en lepel het ingekookte vocht erover en errond. Leg er een quenelle roomkaas bij en werk af met de peperkoekkruimels.

Onze partners