In rode wijn gepocheerde clementines

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor de clementines:

1/2 fles fruitige rode wijn

100 g demerarasuiker

1 kaneelstokje

1 steranijs

2 kruidnagels

4 grote clementines

2 sneetjes peperkoek

25 g boter

Voor de marmeladeroom:

125 g mascarpone

75 g griekse yoghurt

2 el sinaasappelmarmelade

1 el Grand Marnier

Doe de rode wijn in een pan en voeg 125 ml water, de suiker en de specerijen toe. Verwarm tot de suiker is opgelost en breng aan de kook. Laat een tiental minuten zacht koken om de smaken te vermengen. Schil de clementines en verwijder zoveel mogelijk witte vliesjes. Leg ze in de pan en pocheer ze een tiental minuten (draai ze halverwege de pocheertijd om zodat ze regelmatig kleuren). Haal de clementines uit de pan en laat de wijn inkoken tot een stroperig vocht. Verkruimel intussen de peperkoek en bak de kruimels goudbruin en krokant in de boter. Vermeng de ingrediënten voor de room. Leg een clementine op elk bord en lepel het ingekookte vocht erover en errond. Leg er een quenelle roomkaas bij en werk af met de peperkoekkruimels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content