In pancetta gewikkeld varkenshaasje met julienne van spruitjes en eekhoorntjesbrood

08/06/11 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:50

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Nodig voor 4 pers.
  • 750 tot 800 g varkenshaasje
  • 25 tot 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 500 g spruiten
  • 4 grote aardappelen
  • 20 cl wijn
  • 250 g pancetta in sneetjes
  • boter
  • olijfolie
  • room 40%

Bereidingswijze

Week de gedroogde paddestoelen minstens 2 uur in koud water; laat de paddestoelen uitlekken; hak ze in stukjes en zet de stukjes in olijfolie; zeef het weekvocht en reduceer tot stroop. Bak het in pancetta gewikkeld haasje in boter-olijfolie; plaats de voorverwarmde braadslee met het vlees in een oven van 175°C gedurende ongeveer 20 minuten.

Schil de aardappelen en snij ze in ronde plakken van 1 cm. Bak ze aan in de rest van het braadvet van het vlees en schik naast het haasje in de braadslede. Zeef de paddestoelenstroop in de stroop ingekookte wijn; breng terug aan de kook en voeg er op het kookpunt een half kopje room bij. Breng terug tot aan het kookpunt en zet op een warme plaats

Verwijder de buitenste blaadjes en de stengel van de spruiten; halveer de spruitjes in de lengte en snij ze in flinterdunne reepjes; stoof deze zachtjes beetgaar in olijfolie.

Recept: Hans Christiaens

Lees meer over:

Onze partners