In olijfolie gepocheerde zalm met aardappelpuree en tapenade

10/06/11 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Geef je waardering

In olijfolie gepocheerde zalm met aardappelpuree en tapenade

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 dl olijfolie
  • 4 zalmfilets van 160 g elk
  • Zout
  • 4 droge zongedroogde tomaten (niet op olie)
  • 4 stuks lente-ui
  • aardappelpuree (van bintje)
  • 4 kleine el zwarte olijventapenade
  • enkele bladeren raketsla
  • verse dille

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een grote pan. Kruid de zalmfilets met zout en leg ze in de olijfolie. De vis moet helemaal onderstaan. Warm de olijfolie zacht op tot ongeveer 60°C en haal de pan van het vuur. Laat gedurende 15 min. zacht pocheren en zorg ervoor dat de temperatuur constant blijft. Zet indien nodig weer op het vuur. De vis moet net gaar zijn.

Snij de zongedroogde tomaten in lange repen en de lente-ui in fijne ringen. Haal de zalm met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken op een rooster.

Schep puree in het midden van de borden, leg de zalm erop. Werk af met tomaat, lente-ui, tapenade, raketsla en dille.

Onze partners