In lambik gesmoorde hoeveparelhoen met knolgroentjes

08/06/11 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:21

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 hoeveparelhoenen
  • 2 raapjes
  • 4 jonge wortelen
  • 8 truffelaardappeltjes
  • 2 selderiestaafjes
  • 8 spruiten
  • 4 dl room
  • 4 dl gevogeltefond
  • 4 dl lambik
  • 1 sneetje gezouten spek
  • 1 fijn gesneden wortel en ajuin
  • enkel blaadjes koriander
  • tijm

Bereidingswijze

Reinig alle groenten en kook ze afzonderlijk gaar. Was de aardappelen maar schil ze niet. Doe dit pas na de gaartijd om smaakverlies te voorkomen. Haal de bouten en de filets van de karkas en schroei deze in de boter en besprenkel met lambik. Leg in een 'pirex' pan met de fijngesneden wortel, ajuin, tijm en fijn gesneden gezouten spek. Laat de room en de gevogeltefond inkoken in de ontvette braadpan en voeg dan de lambik toe bij het einde van het inkookproces. Leg de gaargekookte groentjes en aardappelen in de saus. Leg de gaar gesmoorde parelhoenfilet en bout in een diep bord en overgiet rijkelijk met saus en groenten. Werk af met een paar blaadjes koriander.

Onze partners