In koffie gemarineerde konijnfilet met gevulde chiconettes

09/06/11 om 16:22 - Bijgewerkt om 16:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 konijnruggen gefileerd
  • 1 dl koffie infusie (zie voorgaand recept)
  • 0.5 dl sterke koffie
  • 50 g boter
  • 50 g verse geitenkaas
  • 8 gevulde chiconettes (zie recept)
  • 400 g luchtige aardappelpuree

Garnituur:

  • Tempura van selderblaadjes gezouten met zeewierzout

Bereidingswijze

Marineer de konijnfilets gedurende 4 uren in de infusie en de koffie. Dep ze droog en bak ze in hete boter kort aan. Kruid met peper en zout. Ontvet de pan en blus met de marinade. Laat tot de helft inkoken en zeef. Mix klontjes koude boter en de geitenkaas door de saus en controleer de smaak.

Presentatie

Schik zo creatief mogelijk het vlees, het witloof en de puree op warme borden, lepel de saus erbij en versier met de selderblaadjes

Lees meer over:

Onze partners