In Japanse kruiden gemarineerd paardenvlees gestoofd met een werelds accent

08/06/11 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 150 g chorizoworst, in stukjes
  • 8 blaadjes koriander
  • 300 g Kenia-boontjes, in stukjes van 5 cm
  • 1 kg paardenvlees (dikbil), in blokjes van 3 cm
  • olijfolie
  • 20 g Japanse kruidenmix
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 3 dl zoete, witte wijn
  • 2 dl water
  • 400 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • zout, peper
  • 1 kleine, rode peper
  • 150 g zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • 3 lenteuitjes, in ringen
  • 200 g wortelen, geschild, in schuine plakjes gesneden
  • 30 g griessuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500 g Chinese truffelaardappelen, geschild en in schijven van 3 cm gesneden
  • geraspte gember

Bereidingswijze

Het vlees marineren in een mengeling van Japanse kruiden , suiker en olijfolie. Een scheut olie in een braadpan verhitten en de stukjes paardenvlees aan alle kanten kleuren. De uien toevoegen en 5 minuten meestoven. De warmte in de pan blussen met azijn en het vocht laten verdampen. Wijn, water, tomaten, zout, peper, knoflook, rode peper en gember toevoegen. Met het deksel op de pan alles op laag vuur 45 minuten stoven. Indien nodig tussentijds water toevoegen. 15 minuten voor de gaartijd chorizo, olijven, kappertjes, wortelen, boontjes en aardappelen in de pan doen. Het stoofpotje voor het opdienen versieren met basilicum- en korianderblaadjes.

Indien gewenst kan men de aardappelen weglaten en er afzonderlijk penne met versgeraspte parmezaankaas bij serveren.

Onze partners