In de wok gebakken tjaptjoi

Voor 2 personen:

Voor 2 personen:

6 kersttomaten

5 sprietjes bieslook

2 wortelen

2 sjalotten

1 venkelknol

1/2 komkommer

2 eetlepels sesamzaadjes

2 eetlepels olie

zout en peper

Was de groenten. Schil de wortels, de komkommer en de sjalotten. Snijd de wortels in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Snijd de halve komkommer eveneens in de lengte doormidden, verwijder zijn zaadjes en verdeel hem daarna in dikkere schijfjes. Snijd de sjalotten in ringen. Verwijder bijna de hele stengel van de rapen en verdeel ze in twee. Halveer de venkel en snijd hem in plakjes. Verhit de olie op hoog vuur in de wok, doe er de wortels en de rapen bij en laat ze vier minuten bakken terwijl u regelmatig roert. Schuif ze daarna hoger op de wand van de wok. Zo maak je plaats voor de venkel, de komkommer en de sjalot die je samen met de kersttomaatjes en de sesamzaadjes op de bodem van de pan legt. Laat ze, nog altijd op een hoog vuur, twee tot drie minuten bakken. Voeg het bieslook toe, breng op smaak met zout en peper en meng alles door elkaar. Neem van het vuur en serveer de krokante groenten onmiddellijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content