IJssoufflé met veenbessen

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

200 g veenbessen uit de diepvries, plus extra voor de afwerking

25 g suiker

raspsel van 1 sinaasappel

2 el Grand Marnier

2 eiwitten

50 g poedersuiker

1 dl slagroom

Doe de veenbessen in een pannetje en laat ze op een laag vuur opwarmen tot de sappen loskomen. Pureer de bessen en zeef de puree. Roer de suiker, raspsel en Grand Marnier door de puree. Laat een uurtje staan zodat de smaken zich vermengen en de suiker oplost. Sla de eiwitten tot zachte pieken en voeg de poedersuiker toe.

Sla de meringue verder stijf. Klop de slagroom op. Spatel zowel de meringue als de slagroom voorzichtig door de veenbessenpuree. Lepel het mengsel in soufflévormpjes en werk af met enkele besjes. Zet 1 nacht in de diepvries om op te stijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content