IJsparfait van magere kwark met granolakoekjes

Twee leuke handelingen om dit verrukkelijke dessert te maken: granolakoekjes bakken en ijsparfait maken.

Voor 8 stuks
Granolakoekjes
  • 2 eiwitten
  • 50 g poedersuiker
  • 150 g granola
  • 15 g bloem
  • 20 g gesmolten boter
IJsparfait van magere kwark:
  • 100 g slagroom
  • 50 g volle melk
  • 40 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 130 g magere kwark
En ook nog
  • een uitsteker of ring van 7 cm doorsnede
  • ronde taartringen van 6 cm doorsnede
  • plastic taartbandjes
Bereiding
Granolakoekjes

1. Klop het eiwit met de poedersuiker tot schuim. Meng er de granola, de bloem en de gesmolten boter door. Verdeel het beslag met behulp van een uitsteker of ring van 7 cm doorsnede over een bakmatje.

2. Bak 9 à 10 minuten op 170 °C.

IJsparfait

1. Klop de slagroom op, zet in de koelkast. Breng de melk met de helft van de suiker aan de kook. Klop de eidooiers met de rest van de suiker los. Giet een deel van de kokende vloeistof op de eidooiers, meng goed. Breng alles over in één kookpan.

2. Verwarm tot 85 °C en klop koud tot een luchtig beslag. Meng er de magere kwark en de opgeklopte slagroom door.

3. Verdeel de ijsparfait over de taartringen bekleed met een plastic taartbandje. Zet enkele uren in de diepvriezer.

4. Ontvorm de taartjes en leg deze tussen 2 granolakoekjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content