Ijskoude Spaanse meloensoep

09/06/11 om 17:04 - Bijgewerkt om 17:04

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g oud verkruimeld wit brood
  • 2 teentjes geschilde knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • ijsblokjes
  • suikermeloen
  • amandelmengsel

Bereidingswijze

50 g geschaafde amandelen met 50 g oud, verkruimeld wittebrood en 2 teentjes geschilde knoflook in een mixer vermalen. 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn en zout toevoegen. 2 kopjes ijsblokjes fijnstampen en mengen met in blokjes gesneden vlees van een suikermeloen en het amandelmengsel uit de mixer. Het is de gewoonte om de soep in de borden nog 1 à 2 minuten te roeren totdat het ijs smelt en de soep gegeten kan worden.

Lees meer over:

Onze partners